Waar staat de extra "s" voor?

De "S" staat voor "SSL", wat staat voor Secure Sockets Layer - de technologie die verbinding met een website versleutelt, zodat hackers jouw gegevens of die van klanten niet kunnen onderscheppen.

Waarom is dit zo belangrijk?

Alles komt eruit voort dat Google gebruikers een een betere ervaring wil voorschotelen en een zo veilig mogelijk internet wil creeeren. Er zijn meerdere redenen en hebben, maar belichten hieronder vijf van de belangrijkste redenen waarom HTTPS moet worden ingeschakeld op jouw website.

1) Het is goed voor zoekresultaten. Elke zoekopdracht strijden websites om de beste plaats binnen zoekresultaten. Als kwaliteitssignalen van websites gelijk zijn krijgt degene die op HTTPS staat voorrang.

2) Het is beter voor gebruikers. Er zijn veel voorbeelden bekend waarbij duizenden records werden gestolen. SSL helpt om deze "man-in-the-middle" -aanvallen te voorkomen. Dit is een vorm van afluisteren waarbij communicatie tussen twee gebruikers wordt gecontroleerd en aangepast door een onbevoegde partij. Zo wordt de gebruikersinformatie beveiligd. Dat maakt https vooral belangrijk als jouw website creditcards accepteert of een inlogfunctie heeft.

Omdat zoveel van deze hackincidenten de krantenkoppen halen, willen gebruikers weten dat jouw merk zich inspant om hen te beschermen tegen het feit dat hun privégegevens worden gestolen of gecompromitteerd. Hoe beter https ingeburgerd raakt, hoe meer waarde gebruikers aan de beveiligde verbinding zullen hechten.

3) SSL is vereist voor AMP. "AMP" staat voor Accelerated Mobile Pages. Het is de technologie die ervoor zorgt dat bepaalde pagina's vrijwel onmiddellijk op mobiel worden geladen. Als u dus via Google naar iets op jouw mobiele apparaat zoekt, merkt u misschien dat sommige resultaten een pictogram met een bliksemschicht ernaast hebben, dat betekent dat het AMP-gereed is. AMP gaat de komende maanden een belangrijke rol spelen in SEO - Google maakt er een prioriteit van voor 2017, wat betekent dat AMP-pagina's beter gerangschikt zullen zijn. Maar om iets te kunnen labelen als AMP, is SSL vereist.

4) Google is begonnen met het uitrollen van the "mobile first index" waarbij de algoritme in prioriteit geeft aan de mobiele versie van een site om pagina's van die site te rangschikken. Maar om een mobiele site indexeerbaar te maken, beveelt Google verschillende praktische tips aan, waarvan er één is "om te beginnen met het migreren naar een beveiligde site", vooral "als HTTPS nog niet wordt ondersteund."

5) In Chrome 56 worden sites die deze "s" missen als "niet beveiligd" in de browserbalk weergeven voor alle http-sites die gebruikers vragen om inlog- of creditcardgegevens in te voeren.

Direct in contact

Revisto Online Marketing
Havenstraat 55
2681 LC Monster (Westland)
+31630041143
info@revisto.nl

Vul je gegevens hieronder in en wij nemen snel contact met je op.