Mobilegeddon

Ook in zoekmachineland is het einde van een tijdperk in zicht, namelijk van die van de niet geoptimaliseerde websites voor mobiele telefoons.

Omdat mensen steeds mobieler worden (in de apparaat technische zin van het woord) voerde Google een belangrijke update door in het algoritme waardoor mobiel geoptimaliseerde sites een boost krijgen in de zoekresultaten. Bedrijven met niet geoptimaliseerde sites voor mobiele apparaten moeten zich toch wel zorgen gaan maken, want grote kans dat ze een groot gedeelte van het website verkeer verliezen.

Ervaring

Als ik binnen mijn klantenkring kijk, zijn we met verschillende websites inmiddels overgestapt naar sites die reageren op de schermgrootte van apparaten (responsive design). Bij andere bedrijven is er in ieder geval het besef dat gebruikers steeds mobieler worden, en is het streven om zo snel als mogelijk over te stappen naar een mobiel geoptimaliseerde site.

Heeft de update impact op alle zoekresultaten?

De update heeft alleen impact op zoekresultaten via de smarthphone en niet op de desktop of tablet rankings. De verwachting is dat een aanzienlijk deel van de wereldwijde mobiele zoekresultaten hierdoor gaat veranderen. De komende week wordt de update uitgerold. Wat de exacte impact gaat zijn, moeten we afwachten.

Update oktober 2015; Op dit moment lijkt de impact minder zwaar dan verwacht voor de rankings van zoekresultaten. Het is afwachten of en wanneer er een duidelijkere impact zichtbaar wordt en de Mobile Update verder wordt uitgerold door Google.

 

Heeft het ook invloed op mijn Google Adwords advertenties?

Nee, Het gaat alleen om organische zoekresultaten. Wel heeft Google Adwords zijn eigen mobiele indicatoren, en is het belangrijk er ook vanuit dit oogpunt rekening mee te houden. Controleren of je site mobiel vriendelijk is Google heeft voor alle gebruikers een eenvoudig hulpmiddel beschikbaar gesteld om in minder dan een minuut te testen, of een website mobiel-vriendelijk is. De test is te vinden via deze link.

Ongeacht in welke branche jouw bedrijf zich bevindt. Om serieus aan de slag te gaan met SEO/ het vermarkten van je site, wordt het nu toch echt tijd de stap te nemen. Heb je een vraag of opmerking over mobiele optimalisatie? Laat het me weten!

Direct in contact

Vul je gegevens hieronder in en wij nemen snel contact met je op.