Er is altijd veel te doen om productaankondigingen van technologiegiganten. Alhoewel de extase misschien iets is getemperd in vergelijking met de tijd waarin Steve Jobs zijn “keynotes” hield. Toch lopen veel mensen nog steeds warm voor nieuwe productaankondigingen van o.a. Google en Apple. Gisteren werd de jaarlijkse Google conferentie I/O gehouden met veelbelovende aankondigingen.

Virtual Reality Daydream

Google maakt virtual reality voor iedereen toegankelijk middels Cardboard: Een kartonnen virtualrealitybril die je smartphone als scherm gebruikt. Met het besturingssysteem Daydream heeft Google een nieuw platform voor Virtual Reality ontwikkeld voor de nieuwste versie van Android die later dit jaar uitkomt. De nieuwe Android-telefoons bevatten sensoren i.c.m. een aangepast scherm dat nodig is voor de optimale werking. Google optimaliseert tal van apps voor vr-weergave zoals Play Movies, Photos, Streetview en YouTube. De eerste toestellen komen in de herfst beschikbaar.

Slimme assistent

Google introduceerde ook “Google Home”. Een slimme assistent die je kan helpen met o.a. het aanpassen van de thermostaat, het aan- of uitzetten van licht en het afspelen van afspeellijsten op Spotify. Het apparaat wordt aangedreven door Google’s voice-technologie. Het is nog niet bekend wanneer Google Home beschikbaar komt.

Andere aankondigen:

  • Het gebruiken van apps die niet zijn geïnstalleerd
  • Google gaat met de apps Allo en Duo de strijd aan met WhatsApp en Facetime
  • Android kan in nieuwere auto’s ook andere onderdelen aansturen, zoals de airco, elektrische ramen en deurvergrendeling.
  • Android Wear wordt minder afhankelijk van de smartphone waardoor het niet meer altijd nodig is om de telefoon bij je te dragen

Direct in contact

Vul je gegevens hieronder in en wij nemen snel contact met je op.