Wat is de Mozbar?

De Moz toolbar, oftewel de Mozbar is een SEO tool die erg waardevol is voor externe linkbuilding. De Mozbar geeft een aantal indicatoren van een domein weer, hiermee kan de kwaliteit van een website bepaald worden. De Mozbar is makkelijk te lezen en gratis te downloaden.

 

Welke indicatoren geeft de Mozbar weer?

Domein autoriteit 

De domein autoriteit van een domein is een cijfer op schaal van 1-100 en geeft de betrouwbaarheid en kwaliteit van een complete website weer. Een goede backlink telt als een stem voor een website. Hoe meer stemmen, hoe hoger Google jouw website in zijn rankings zal plaatsen.

Pagina autoriteit

De pagina autoriteit van een domein is ook een cijfer op schaal van 1-100. De pagina autoriteit gaat niet over de complete website maar over een specifieke pagina. Hoe hoger de PA van een pagina, hoe hoger deze scoort in Google. 

Aantal links en Root Domains

De Mozbar bepaald de PA en DA a.d.h.v. een aantal factoren. De twee belangrijkste zijn het aantal  links en RDs. De RDs zijn het aantal links dat vanaf een homepagina komt, daarom is deze kwalitatief beter. De kwaliteit van een link en het aantal links naar je website zijn van belang. 

 

Gratis download

De Mozbar is een goeie tool om je met concurrenten  te vergelijken en in te schatten wat er moet gebeuren om ze te ‘verslaan’. Om een betere analyse van een pagina te trekken, kun je klikken op ‘link analysis’. De Mozbar is te downloaden via onderstaande link.

>> MozBar

Direct in contact

Revisto Online Marketing
Havenstraat 55
2681 LC Monster (Westland)
+31630041143
info@revisto.nl

Vul je gegevens hieronder in en wij nemen snel contact met je op.