Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO en draagt bij aan het verbeteren van de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Bij linkbuilding worden relevante “backlinks” geplaatst op andere websites die naar jouw website verwijzen. Hierdoor neemt de autoriteit van je website toe. Dit kan een positieve bijdrage hebben aan je rankings in Google.

Wat is de domein autoriteit?

De domein autoriteit van een domein is een cijfer op schaal van 1-100 en geeft de betrouwbaarheid en kwaliteit van een website weer. Een goede backlink telt als een stem voor een website. Hoe meer stemmen, hoe hoger Google jouw website in zijn rankings zal plaatsen. De autoriteit van een website is te meten met de MozBar.

Hoe start ik met linkbuilding?

Uiteraard kan je binnen het eigen netwerk vragen of er linkmogelijkheden zijn. Denk aan een websites van een branchevereniging of sites van leveranciers of klanten. Om direct een start te maken hebben wij hieronder 17 sites geselecteerd waar je jouw bedrijfspagina en link kan toevoegen. Zo kom je direct van de kade met linkbulding en ga je aan de slag met het verhogen van jouw website autoriteit! 

17 gratis websites waarop je backlinks kunt plaatsen

 1. Allebedrijvenin
 2. Cylex bedrijvengids
 3. Drimble
 4. Google mijn bedrijf
 5.  Yalwa
 6.  Mijn ZZP
 7. Yelp
 8. NL Bedrijfsvermelding
 9. Alle adressen
 10. NederlandinBedrijf
 11. Online Zakengids
 12. Opendi
 13. Infobel
 14. MKB Bedrijvengids
 15. Europages
 16. Bedrijfstelefoongids
 17. Wie Levert

 

Veel succes en bij eventuele vragen horen wij het graag!

Direct in contact

Revisto Online Marketing
Havenstraat 55
2681 LC Monster (Westland)
+31630041143
info@revisto.nl

Vul je gegevens hieronder in en wij nemen snel contact met je op.