Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Goed vindbaar worden op het internet? Dan waarschijnlijk ook via de juiste trefwoorden en door de beoogde doelgroep. Zoekmachine optimalisatie is het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid van een website waardoor zoekmachines en bezoekers deze meer gaan waarderen.

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

SEO staat voor Search Engine Optimization en is een samenspel van technieken die er voor zorgen dat rankings van bedrijven in zoekmachines worden geoptimaliseerd en zo online een betere uitgangspositie voor websites ontstaat.

 

Wat voor technieken worden er gebruikt?

Door middel van het vergroten van de vindbaarheid, het gebruik van de juiste techniek binnen een site, linkbuilding, de inzet van social media, conversie optimalisatie, kwalitatief hoogwaardige content en het analyseren van gegevens helpen wij bedrijven meer rendement te halen uit het internet. 

Garanderen jullie een toppositie in Google?

Er zijn tal van websites die willen ranken in de zoekmachines voor een populaire zoekterm. De plaatsen aan de top zijn beperkt en meer bedrijven komen op het idee om samen te werken met een bedrijf dat zich specialiseert in SEO. Inmiddels is het een wild westen aan bedrijven die via zoekmachine optimalisatie een hoge positie in Google beloven. Een toppositie garanderen kan niet, wel kan er worden bepaald waar de kansrijke zoektermen liggen en een strategie worden opgezet om hoger te scoren in de zoekresultaten. 

Rendement en strategie SEO

Zoekmachine optimalisatie heeft een gunstig effect op de ROI (Return On Investment) op de lange termijn. Indien nodig, ondersteunen wij bij het opzetten van een strategie. Deze wordt uiteraard toegespitst op de wensen en is volledig transparant. De ontwikkeling van een online strategie kan er bijvoorbeeld op gericht zijn om eerst in het binnenland meer voet aan de grond te krijgen, waarna het buitenland of bijvoorbeeld West-Europa als doelmarkt wordt genomen. 

 

SEO analyse

Om te achterhalen waar verbeterpunten en mogelijkheden liggen op uw site bieden wij een gratis SEO scan aan.  

Ook meer inzicht in uw online vindbaarheid en website verbeterpunten? Vraag een gratis SEO analyse aan.