Website Ontwikkeling

Een onderscheidende, inhoudelijk goede en vindbare website kan de de doorslag geven om voor een bedrijf, product of dienst te kiezen. Het webdesign dient aan te spreken en bezoekers moeten snel vinden wat ze zoeken. Wij ontwikkelen websites vanuit gedrevenheid, actuele kennis en persoonlijke klantbetrokkenheid.

 

Wat zijn de mogelijkheden qua webdesign? 

Je hebt waarschijnlijk al een beeld voor ogen waar de website aan moet voldoen. Eigenlijk is bijna alles mogelijk en mochten er achteraf toch nog zaken worden veranderd, is dit veelal geen probleem.

 

Mobiele Website (Responsive design)

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om zich te oriënteren op het internet. Zo is het veelal belangrijk dat er een zogenaamd responsive ontwerp wordt ontwikkeld waardoor de website zich aanpast aan het formaat scherm van desktops, mobiele telefoons en desktops. Ook Google vindt dit belangrijk. Zeker na de mobile-friendly update van Google. Een verandering in het algoritme van de zoekmachine in april 2015 met grote gevolgen voor niet mobiel geoptimaliseerde websites.

Wat kost het ontwikkelen van een website?

De bandbreedte aan mogelijkheden is groot. Is er bijvoorbeeld de wens een koppeling te hebben met een E-mailsysteem en dient er een mobiele versie te komen van de website. Uiteraard denken wij mee en ontwikkelen functionaliteiten die passen bij de behoeften en het budget.

 

CMS Systeem

Ook het toevoegen van een CMS systeem(Content Management System) behoort tot de mogelijkheden waardoor een site zelf kan worden onderhouden.

 

Analyse

Door het toevoegen van Google Analytics kunnen wij precies zien hoe bezoekers zich gedragen op een site en dit gedrag analyseren.

Tijdens de website ontwikkeling doorlopen we de volgende fases;

Stap 1: Kennismaking

Uiteraard beginnen we met een kennismakingsgesprek en vormen een beeld van de ideeën en wensen. Hierin bespreken we onder andere wat de doelstellingen zijn qua het vermarkten van de site en in hoeverre de site moet worden geoptimaliseerd voor mobiele apparaten (responsive design) en of er behoefte is om een CMS (Content Management System) aan de site te hangen waardoor je zelf de website kunt onderhouden.

Stap 2: Voorstel

Naar aanleiding van de wensen ontvang je een offerte op maat waarbij wij tevens aangeven wanneer de ontwikkeling plaats kan vinden. Gemiddeld kunt u uitgaan van een ontwikkelingsperiode 2 maanden.

Stap 3: Concept ontwikkeling

We brengen in kaart wat de doelen zijn qua ontwerp, inhoud en technische mogelijkheden. Hier wordt een tijdspad aan gekoppeld, zodat duidelijk is wat je kunt verwachten.

Stap 4: Creatie 

Na het bepalen van de strategie kan er worden gewerkt aan het ontwerp van de website. Je krijgt hiervan een conceptontwerp die uiteraard wordt toegespitst op het gewenste imago van het bedrijf. Ook navigatiekeuzen worden binnen deze stap meegenomen. Het conceptontwerp wordt doorgenomen waarna verbeterpunten worden verwerkt in het definitieve ontwerp.

Stap 5: Realisatie website

Als het ontwerp definitief is goedgekeurd wordt er begonnen met de technische ontwikkeling van de site. 

Stap 6: Vermarkten

De website is gelanceerd en klaar om vermarkt te worden! In overleg maken we keuzes om het bedrijf online te promoten, bezoekersgegevens in kaart te brengen en de site te optimaliseren en zo meer rendement uit het internet te halen.