Koppel jongeren, data en ervaring

online-marketing-sierteelt-bloemisterij

Dit artikel is ook verschenen als Standpunt in het Vakblad voor de Bloemisterij. 

De wereld verandert in rap tempo. Dat geldt voor de techniek, het online vermarkten van producten en diensten en ook de data-analyse. De denk- en handelswijze van jongeren heeft zich daarbij razendsnel aangepast. De meeste organisaties worden echter niet geleid door jongeren. Toch is het belangrijk dat bestuurders en leidinggevenden open staan voor vernieuwing en nieuwe denkbeelden. De ideeën, waarden en keuzen van een nieuwe generatie mag je eenvoudig niet negeren.

Wat een “feest”

Als jonge marketing coördinator van Groothandelscentrum Pyramide had ik jaren geleden de taak om de marketingactiviteiten naar een hoger plan te tillen. Als initiatiefnemer van het event “Verfrissend Vernieuwend” lukte het mij om binnen een aantal maanden een event te organiseren waar meer dan 600 mensen op afkwamen. Een groot succes voor het centrum, maar slechts deels voor mij. Korte tijd later werd ik bedankt voor bewezen diensten. Midden in de crisis moest ik plaats maken voor een senior die het succes en mijn plannen verder zou oppakken.

Een teleurstelling die gelukkig snel plaats maakte voor het besef dat ik door een frisse aanpak, data verzameling, samenwerking en online middelen had bewezen dat het mogelijk was om binnen korte tijd een groot event van de grond te krijgen.

De nieuwe werkelijkheid

nieuwe-werkelijkheid-online-media

Inmiddels werk ik dagelijks vanuit mijn eigen bedrijf voor diverse opdrachtgevers en ben bezig met onderwerpen als affiliatiemarketing, SEO, targeting, responsive design, feeds en conversie-optimalisatie. Deze termen klinken wellicht academisch of futuristisch, toch maken ze achter de schermen de dienst uit. Een belangrijk deel van zaken die je dagelijks krijgt voorgeschoteld via media-kanalen bepalen het succes of falen van eenmanszaak of multinational. Dat is de nieuwe werkelijkheid.

Sierteeltsector en online mogelijkheden

Bedrijven in de sierteeltsector maken gemiddeld te weinig gebruik van nieuwe online mogelijkheden en laten daarmee kansen en omzet liggen. Mijn advies is om meer jongeren bij de bedrijfsvoering te betrekken. Sta open voor vernieuwing en koppel dit aan mensen met ervaring en aan specifiek beschikbare data. Dit versterkt de onderlinge samenwerking, sfeer en daarmee een duurzame bedrijfstoekomst.

 

 

 All
Je wilt een poule organiseren waarin je zelf de wedstrijden, niveaus en sporten kiest, maar geen tijd of zin voor een handmatige…
De Groothandel voor Nagel, Beauty & Welness Groothandel MAZ Beautyland is de voordeligste groothandel en online-winkel van de Benelux voor…
Alles voor de Vespa. van Vespa gadgets en Vespa boeken tot complete Vespa scooters kopen! Waaronder de Vespa Sprint, Vespa Primavera,…
beach-line-beach-logo
Het uitgestrekte, brede strand van ’s-Gravenzande in Westland is ideaal om te blokarten. Stap in de kart en laat je…